1 Eylül 2007 Cumartesi

Ders Çalışmaya Hazırlık

Şu an aklınızda bazı sorular var... Nasıl çalışacağım, verimli olacak mı, ne kadar çalışmak gerekli vs. vs. Önce ders çalışmaya başlamadan önce 1-2 dk. oturun bir yere; oturun ders çalışıp iyi bir yere geldiğiniz anı düşünün. O başarının tadını almaya çalışın. Sonra o başarıyı nasıl yakalayabileceğinizi düşünün. Sonuç belli çalışmak... Artık isteksizliğinizden bir parça yok oldu. İsteksizlik ilk zamanlarda olabilir. Sorun değil. Önümüzdeki bir kaç deneme sınavında başarılı olabilirsek zaten isteğimiz yerine gelecektir.

Ders çalışmanın verimini artıracak önemli konulardan birtanesi; DİKKAT! Eğer ders çalışmaya dikkatimizi veremezsek çalışmamız vermli olmaz. Eğer ders çalışmamızdan önce aklımızda düşünceler uçuşuyorsa bir kere bunları kafamızdan atmamız şart. Düşüncelerinizi yenmeye çalışın. Aklınızda sadece ders olsun. Olmadı mı? Önemli değil. 5-6 dk. kendinizi düşünmeye ayırın. Bütün hayallerinizi teker teker düşünün; artık hayallerimiz de bitti. Yavaş yavaş biz ve ortamımız ders çalışmaya hazırlanıyor.

1 yorum:

Ders Başkanı dedi ki...

Çok ama çok güzel olmuş.Çok teşekkür ederim.Yalnız bir isteğim olacak ben henüz sbs sınavına girmedim seneye gireceğim.Bana nasıl besleneceğim hakkında bilgi verir misiniz ve ayrıca ders kaç saat çalışmam gerektiğinide söyler misiniz?