16 Mayıs 2009 Cumartesi

Sektörün Bakanı Değişti Hayırlı Olsun


Yeni Milli Eğitim Bakanımız Nimet Çubukçu oldu. İyi bir görev süreci geçirmesini bekliyor ve iyi dileklerimizi iletiyoruz.

Nimet Çubukçu Hakkında:

Nimet Çubukçu (d. 2 Mart 1965, Ayrancı, Karaman). 59. ve 60. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı yapmış; 60. hükümetteki kabine değişikliği sonrası Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın milli eğitim bakanı olmuş Türk siyasetçidir. Kabinenin iki kadın bakanından birisidir (Diğeri, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf.).

1965 yılında Karaman'ın Ayrancı ilçesinde on çocuklu bir ailenin kızı olarak doğdu. Konya Ereğli Cumhuriyet Lisesi'nin ardından 1988 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1990 yılından itibaren serbest avukat olarak çalışmaya başladı. İstanbul Barosu Çocuk Hakları Komisyonu'nda ve Çocuk Mahkemeleri'nde görev yaptı. AKP üyelerindendir.

3 Kasım 2002 seçimlerinde AKPden İstanbul milletvekili seçildi, 2 Haziran 2005'te Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevine atandı.

22 Temmuz 2007 seçimlerinde yeniden AKPden İstanbul milletvekili seçildi. Türkiye Cumhuriyeti'nin 60. hükümetinde Devlet Bakanlığına getirildi. Uzun süre kabinenin tek kadın bakanı oldu. 1 Mayıs 2009 tarihinde Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığın'dan Milli Eğitim Bakanlığı'na atandı.

Hüseyin Sözen ile evli olan Çubukçu'nun eşi Hukukçudur. Çubukçu, 1 çocuk annesidir.

Wikipedia

SBS 2008 Çıkan Sorular

Sizin için upload ettim.

Link: Buyrun
Şifre: sinavahazirlan.blogspot.com

ÖSS 2008 Çıkan Sorular

Sizin için ÖSS 2008 sorularını ve cevap anahtarını rapidshare.com 'a upload ettim.

Link: ÖSS 2008 Çıkan Sorular
Şifresi: sinavahazirlan.blogspot.com

Tatil Zamanında da Çalışmak Gerekli

Aslına bakarsanız öğrenciler - yani biz - tatili dersten uzaklaşma zamanı olarak görürüz. Fakat unutmayın ki tatil olmadığı zaman herkes çalışıyor. Sizin diğerlerinden farkınız olması için tatil sürecinde de çalışmanız gereklidir.

Kısa süreli tatillerde yapılacak en önemli şey tekrardır. Çoğu derste anlatılanlar unutulur tatil döneminde. Böyle olmasını istemiyorsanız karalama kağıtlarına not tutarak kısa kısa tekrarlar yapabilirsiniz.

Uzun süreli tatillerde ise yapılacak en önemli şey pekiştirmedir. Önce konu eksikleri ve kafa takıntılarınızı giderin. Sonra elinizden geldiğince test tekniği ile konuları pekiştirin. Bir süre sonra farkedeceksiniz ki tüm soru tipleri ile daha önce karşılaşmış ve halletmişsiniz.